Rólunk

A SimplexIT-t a magyar informatikai piac nagy tapasztalattal rendelkező szakemberei hozták létre azzal a céllal, hogy a felhőszolgáltatások és ICT Outsourcing nyújtotta előnyöket kis- és középvállalatok számára is elérhetővé tegyék. A SimplexIT az ICT Outsourcing szolgáltatások széles palettáját nyújtja, magában foglalja a vállalati informatika teljes vagy részleges kihelyezését.

Tevékenységünk meghatározó része Cloud Transzformáció, melynek során a vállalkozások informatikai erőforrásait és adatait felhőbe (Cloud) helyezzük. A felhőben, a felhasználói igényeknek megfelelően, magas rendelkezésre állású és költséghatékony infrastruktúra, platform, vagy közvetlen alkalmazás szinteket biztosítunk ügyfeleinknek beruházás nélkül.

Cloud Transzformáció keretében nyújtott szolgáltatások:

  • Géptermi szolgáltatások, benne Private Cloud, vagy ügyfél telephelyi gépterem üzemeltetés.
  • Szerver üzemeltetés, benne Private, Public és Hybrid Cloud, illetve hosting.
  • Hálózat üzemeltetés, benne LAN, WAN, telekommunikációs eszközök, VoiP megoldások.
  • Végfelhasználói támogatás, benne desktop üzemeltetés, irodai és üzleti alkalmazások üzemeltetése.

Tevékenységünk másik meghatározó szegmense a Business Transzformáció, mellyel az ICT infrastruktúra feletti alkalmazásokat "felhősítjük". Olyan innovatív SaaS (Software as a Service) rendszereket preferálunk, melyekkel ügyfeleink hardver és licencberuházás nélkül, fogyasztás alapon, havi szolgáltatásdíj ellenében vehetnek igénybe korszerű üzleti megoldásokat, többek között levelezési szolgáltatást, CRM-et, Call Centert.